Fläskfilé med champinjon- och dijonsås

Du behöver 600 g fläskfilé salt peppar 3 msk smör eller margarin 150 g champinjoner 1 st schalottenlök 1 msk vetemjöl 1 dl steksky 1...

Du behöver

  • 600 g fläskfilé
  • salt peppar
  • 3 msk smör eller margarin
  • 150 g champinjoner
  • 1 st schalottenlök
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 dl steksky
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 1 msk kalvfond
  • 1 msk dijonsenap

Ugn: 175º

Gör så här

1
Putsa köttet och krydda med salt och peppar. Bryn runt om i en stek-panna med 1 msk smör. Koka ur pannan med 1 dl vatten och spara till såsen.

2
Stek klart i ugnen i ca 20 minuter tills köttets innertemperatur är 67º. Låt köttet vila i 10 minuter innan det skivas.

3
Dela champinjonerna i kvartar och skala och hacka löken. Fräs i en kastrull med resten av smöret. Strö över mjöl och rör om.

4
Späd med sky, grädde, mjölk och fond. Koka ihop i 5 minuter. Smaka av med senap, salt och peppar.

5
Lägg upp köttet och skeda såsen över. Servera med potatiskorgarna.

Scroll to Top