Fläskfilé med bearnaisesås och ljummen bönsallad

Du behöver 600 g fläskfilé salt och peppar torkad timjan 1 msk smör Bearnaisesås: 250 g smör schalottenlökar 0.5 dl rödvinsvinäger 0.5 dl vatten 1...

Du behöver

  • 600 g fläskfilé
  • salt och peppar
  • torkad timjan
  • 1 msk smör

Bearnaisesås:

250 g smör
schalottenlökar
0.5 dl rödvinsvinäger
0.5 dl vatten
1 kruka dragon eller 1 msk torkad dragon
svartpepparkorn
äggulor
0.5 dl hackad persilja

Bönsallad:

300 g cocktailtomater
1 st vitlöksklyfta
10 st timjankvistar
2 msk olivolja
600 g delikatesspotatis
salt och peppar
2 msk olivolja
1 burk burk kokta vita bönor 200 g
150 g haricots verts

Ugn: 150°/250°

Gör så här

1

Bönsallad: Dela tomaterna på längden och blanda dem med pressad vitlök, timjan, olja, salt och peppar. Tillaga i ugn på 150º, 20 minuter. Höj ugnsvärmen till 250°. Dela potatisen och blanda den med salt, peppar och olja. Tillaga i ugnen, 20 minuter. Ansa och koka haricots verts i saltat vatten, 2 minuter. Blanda potatis, tomater, haricots verts och avsköljda bönor.

2

Bearnaisesås: Smält smöret. Skala och hacka löken. Lägg löken i en kastrull tillsammans med vinäger, vatten, dragonstjälkar och krossad svartpeppar och koka ihop tills 3/4 dl återstår. Sila och blanda med äggulorna. Värm över vattenbad under vispning tills det tjocknar. Ta bort från värmen och vispa i smöret i en tunn stråle. Bottensatsen ska inte komma med. Rör ner hackad dragon och persilja och smaka av såsen.

3

Putsa köttet och krydda med salt, peppar och timjan. Bryn köttet runt om i en stekpanna med smör. Stek klart köttet på låg värme under lock. Skiva köttet och servera med bönsallad och bearnaisesås.

Scroll to Top