Du behöver
- 500 g fläskfilé
- salt och peppar
- 1 st lök stor gul
- 1 st äpple syrligt
- 1 st banan
- 1.5 msk curry
- 2.5 st vitlöksklyftor
- 2 msk kinesisk soja
- 2 msk mango chutney
- 2.5 dl vatten
- 1 st köttbuljongtärning
- 1.5 dl grädde
- 1.5 st kiwifrukter
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Putsa filén och skär den i centimetertjocka skivor. Bryn dem gyllene på båda sidorna i lite matfett. Krydda med salt och peppar.
2
Skala och skiva löken. Fräs lök, pressad vitlök och curry i lite matfett i en gryta tills löken är mjuk.
3
Skala och riv äpplet grovt. Skala och skiva bananen. Lägg ner äpple, banan, soja, mango chutney, vatten och smulad buljongtärning i grytan. Låt allt puttra under lock ca 10 minuter.
4
Rör ner fläskfilé och grädde i grytan och låt den puttra i ytterligare ca 5 minuter. Skala och tärna kiwin. Strö frukten över grytan. Smaka av och låt allt bli genomvarmt.