Du behöver
- 600 g fläskfilé
- salt och peppar
- 1 msk smör
- 3 dl crème fraîche
- 2.5 dl matlagningsgrädde
- 2 msk kalvfond
- 140 g ädelost
- röd paprika
- 10 st gula körsbärstomater
- 140 g bacon
Servera med:
hasselbackspotatis
sallad
Ugn: 175°
Gör så här
Krydda filén med salt och peppar. Bryn den runt om i en stekpanna med smör.
Blanda crème fraiche, grädde och fond i en kastrull, och koka upp. Smula i osten och låt den smälta i såsen. Smaka av med salt och peppar. Var försiktig med saltet eftersom både ädelosten och baconet är salta i sig.
Skiva köttet och lägg i en ugnsform. Häll på lite av såsen.
Kärna ur och skär paprikan i båtar. Halvera tomaterna. Lägg paprika och tomater runt om köttet. Gratinera i ca 15 minuter tills köttet är klart.
Strimla baconet och stek det knaprigt i sitt eget fett. Låt rinna av på hushållspapper. Strö baconet över köttet. Servera med resten av såsen, hasselbackspotatis och sallad.