Du behöver
- 400 g fläskfärs
- liten gul lök
- vitlöksklyfta
- 1 msk finriven färsk ingefära
- 1 msk fisksås
- 1 msk strösocker
- 1 msk hel svartpeppar
- 0.5 tsk salt
- Chimichurry
- tomater
- schalottenlökar
- vitlöksklyfta
- lime
- röd chili
- 1 dl olivolja
- 0.5 dl vitvinsvinäger
- 2 dl finhackad persilja
- 1 dl finhackad koriander
- 8 dl kokt ris
Gör så här
1
Färsspett: Riv löken grovt och blanda med vitlök, ingefära, fisksås, socker, peppar och salt. Tillsätt färsen och rör till en jämn smet. Krama färsen runt spett och låt gärna vila i kylen cirka 30 minuter.
2
Chimichurri: Blanda alla ingredienserna. Smaka av med salt.
3
Hetta upp en stekpanna och stek spetten tills de är genomstekta med fin stekyta. Skeda över chimichurri och servera med nykokt ris.