Du behöver
- 125 g smör
- 1.5 dl strösocker
- 4.5 dl havregryn
- 0.5 dl vispgrädde
Pensling:
100 g mörk choklad
Servering:
1 st jordgubbsmousse 85 g
2.5 dl mjölk
1.5 dl vispgrädde
jordgubbar
Ugn: 175°
Det här behövs till 8 port:
Gör så här
1
Rör smör och socker smidigt. Blanda i havregryn och grädde.
2
Värm en stekpanna, 22 cm i diameter, i ugnen. Lägg en tredjedel av smeten i pannan och tryck ut med baksidan av en sked. Smeten flyter ut i ugnen.
3
Grädda i ca 15 minuter till fin färg. Ta ut och låt svalna ett par minuter. Stjälp upp på bakpapper och upprepa två gånger.
4
Pensla bottnarna med smält choklad. Vispa ihop moussen med mjölk enligt anvisningarna på förpackningen.
5
Lägg ihop flarnen med mousse emellan och toppa med vispad grädde och jordgubbar.