Flarntårta med jordgubbsmousse och choklad

Du behöver 125 g smör 1.5 dl strösocker 4.5 dl havregryn 0.5 dl vispgrädde Pensling: 100 g mörk choklad Servering: 1 st jordgubbsmousse 85 g...

Du behöver

  • 125 g smör
  • 1.5 dl strösocker
  • 4.5 dl havregryn
  • 0.5 dl vispgrädde

Pensling:

100 g mörk choklad

Servering:

1 st jordgubbsmousse 85 g
2.5 dl mjölk
1.5 dl vispgrädde
jordgubbar

Ugn: 175°

Det här behövs till 8 port:

Gör så här

1
Rör smör och socker smidigt. Blanda i havregryn och grädde.

2
Värm en stekpanna, 22 cm i diameter, i ugnen. Lägg en tredjedel av smeten i pannan och tryck ut med baksidan av en sked. Smeten flyter ut i ugnen.

3
Grädda i ca 15 minuter till fin färg. Ta ut och låt svalna ett par minuter. Stjälp upp på bakpapper och upprepa två gånger.

4
Pensla bottnarna med smält choklad. Vispa ihop moussen med mjölk enligt anvisningarna på förpackningen.

5
Lägg ihop flarnen med mousse emellan och toppa med vispad grädde och jordgubbar.

Scroll to Top