RECEPT FRÅN HJ

Flarn med rostade betor och fetaost

Smördegsflarnet bottnas med pepparrotskryddad färskostkräm. Jättegott till betorna på toppen!

Av . Foto: Anders Norrsell

Tillagningstid: 75 minuter
6 portioner

Du behöver

  • 1 st kyld smördeg
  • 150 g färskost
  • 1 st rivet skal av 1 citron
  • 4 msk riven pepparrot
  • 3 msk hackad dill
  • repad rosmarin
  • 100 g fetaost
  • rosmarin
  • 1 st ägg
  • Rostade betor

  • 800 g betor Blandade valfria färger
  • rödlökar
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 msk flytande honung
  • 1 tsk repad rosmarin

Gör så här

1

Rostade betor: Skala betorna och skär dem i tunna klyftor. Har du olika färger tar du en färg i taget. Skala och skiva löken.

2

Lägg betorna och löken i en långpanna med bakplåtspapper, olika färger var för sig.

3

Blanda olja, vinäger och honung och häll över. Krydda med rosmarin.

4

Rosta betorna mjuka strax under ugnens mitt i 35–40 minuter. Rör om ett par gånger under tiden. Låt svalna.

5

Lägg degen i en långpanna med bakplåtspapper. Forma en stor cirkel.

6

Blanda färskost, citronskal, pepparrot och dill. Bred ut på degen.

7

Lägg på de rostade betorna men lämna ett par cm kant runt om. Smula över ost och toppa med rosmarin. Vik in kanterna mot flarnets mitt. Pensla med ägg.

8

Grädda flarnet strax under ugnens mitt i 20 minuter eller tills det fått fin färg.

9

Toppa med kryddgrönt och skär i snibbar.


Kommentar:
Rosta gärna betorna i förväg och gör smördegsflarnet samma dag som det ska serveras. Gott och snabbt!

Recept