Flarn med rostade betor och fetaost

Smördegsflarnet bottnas med pepparrotskryddad färskostkräm. Jättegott till betorna på toppen!

Du behöver

  • 1 st kyld smördeg
  • 150 g färskost
  • 1 st rivet skal av 1 citron
  • 4 msk riven pepparrot
  • 3 msk hackad dill
  • repad rosmarin
  • 100 g fetaost
  • rosmarin
  • 1 st ägg

Rostade betor

800 g betor Blandade valfria färger
rödlökar
3 msk olivolja
1 msk balsamvinäger
1 msk flytande honung
1 tsk repad rosmarin

Gör så här

1

Rostade betor: Skala betorna och skär dem i tunna klyftor. Har du olika färger tar du en färg i taget. Skala och skiva löken.

2

Lägg betorna och löken i en långpanna med bakplåtspapper, olika färger var för sig.

3

Blanda olja, vinäger och honung och häll över. Krydda med rosmarin.

4

Rosta betorna mjuka strax under ugnens mitt i 35–40 minuter. Rör om ett par gånger under tiden. Låt svalna.

5

Lägg degen i en långpanna med bakplåtspapper. Forma en stor cirkel.

6

Blanda färskost, citronskal, pepparrot och dill. Bred ut på degen.

7

Lägg på de rostade betorna men lämna ett par cm kant runt om. Smula över ost och toppa med rosmarin. Vik in kanterna mot flarnets mitt. Pensla med ägg.

8

Grädda flarnet strax under ugnens mitt i 20 minuter eller tills det fått fin färg.

9

Toppa med kryddgrönt och skär i snibbar.


Kommentar:
Rosta gärna betorna i förväg och gör smördegsflarnet samma dag som det ska serveras. Gott och snabbt!

Scroll to Top