Du behöver
- 1 st kyld smördeg
- 150 g färskost
- 1 st rivet skal av 1 citron
- 4 msk riven pepparrot
- 3 msk hackad dill
- repad rosmarin
- 100 g fetaost
- rosmarin
- 1 st ägg
Rostade betor
800 g betor Blandade valfria färger
rödlökar
3 msk olivolja
1 msk balsamvinäger
1 msk flytande honung
1 tsk repad rosmarin
Gör så här
Rostade betor: Skala betorna och skär dem i tunna klyftor. Har du olika färger tar du en färg i taget. Skala och skiva löken.
Lägg betorna och löken i en långpanna med bakplåtspapper, olika färger var för sig.
Blanda olja, vinäger och honung och häll över. Krydda med rosmarin.
Rosta betorna mjuka strax under ugnens mitt i 35–40 minuter. Rör om ett par gånger under tiden. Låt svalna.
Lägg degen i en långpanna med bakplåtspapper. Forma en stor cirkel.
Blanda färskost, citronskal, pepparrot och dill. Bred ut på degen.
Lägg på de rostade betorna men lämna ett par cm kant runt om. Smula över ost och toppa med rosmarin. Vik in kanterna mot flarnets mitt. Pensla med ägg.
Grädda flarnet strax under ugnens mitt i 20 minuter eller tills det fått fin färg.
Toppa med kryddgrönt och skär i snibbar.
Rosta gärna betorna i förväg och gör smördegsflarnet samma dag som det ska serveras. Gott och snabbt!