RECEPT FRÅN HJ

Flankstek med krossad potatis, sparris och parmesan

Av . Foto: Fabian Björnstjerna

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 600 g flankstek
  • 1 msk flingsalt
  • 1 tsk nymalen svartpeppar
  • Till servering:

  • 1 kg färskpotatis
  • 1 st knippe grön sparris
  • 140 g lätt soltorkade körsbärstomater
  • 50 g Parmesan
  • plockade örter
  • 2 msk olivolja
  • salt och nymalen svartpeppar

Gör så här

Koka potatisen i saltat vatten. Salta och peppra köttet och grilla hastigt till fin färg på båda sidorna. Låt köttet vila medan du grillar sparrisen. Krossa den kokta potatisen grovt och toppa med hyvlad parmesan, sparris, tomater och färska örter. Ringla över olja och krydda med salt och nymalen peppar.


Recept