Du behöver
- 200 g mandelmassa
- 100 g smör eller margarin
- 2 st ägg
- 1 msk potatismjöl
- 2 msk kakao
- 11 st jordgubbar
Flädermousse:
4 st gelatinblad
1.5 dl flädersaft konc
4 dl vispgrädde
2 st ägg
Garnering:
jordgubbar
Ugn: 175º
8-10 bitar
Gör så här
1
Riv mandelmassan och rör ihop med smöret till en smidig smet. Tillsätt äggen ett i taget under vispning.
2
Sikta i potatismjöl och kakao, och blanda till en smet. Bred ut i en smord form med löstagbar kant. Grädda i 20 minuter och låt sedan kallna.
3
Skiva jordgubbarna och ställ dem mot kanten runt formen.
4
Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten i 5 minuter. Värm hälften av saften. Ta upp gelatinet och smält i den varma saften. Häll i resten av saften och låt svalna.
5
Vispa grädden hårt. Dela äggen i gulor och vitor, och rör ner gulorna i grädden. Rör försiktigt ner saften i grädden.
6
Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner. Häll moussen i formen och låt stå kallt i 4 timmar. Lossa och ta bort kanten och garnera tårtan med jordgubbar.