Flädertårta med jordgubbar

Du behöver 200 g mandelmassa 100 g smör eller margarin 2 st ägg 1 msk potatismjöl 2 msk kakao 11 st jordgubbar Flädermousse: 4 st...

Du behöver

  • 200 g mandelmassa
  • 100 g smör eller margarin
  • 2 st ägg
  • 1 msk potatismjöl
  • 2 msk kakao
  • 11 st jordgubbar

Flädermousse:

4 st gelatinblad
1.5 dl flädersaft konc
4 dl vispgrädde
2 st ägg

Garnering:

jordgubbar

Ugn: 175º

8-10 bitar

Gör så här

1
Riv mandelmassan och rör ihop med smöret till en smidig smet. Tillsätt äggen ett i taget under vispning.

2
Sikta i potatismjöl och kakao, och blanda till en smet. Bred ut i en smord form med löstagbar kant. Grädda i 20 minuter och låt sedan kallna.

3
Skiva jordgubbarna och ställ dem mot kanten runt formen.

4
Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten i 5 minuter. Värm hälften av saften. Ta upp gelatinet och smält i den varma saften. Häll i resten av saften och låt svalna.

5
Vispa grädden hårt. Dela äggen i gulor och vitor, och rör ner gulorna i grädden. Rör försiktigt ner saften i grädden.

6
Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner. Häll moussen i formen och låt stå kallt i 4 timmar. Lossa och ta bort kanten och garnera tårtan med jordgubbar.

Scroll to Top