Flädersill med dill

Imponera på midsommargästerna med sill du har smaksatt själv. Här får sillen friska sommarsmaker av fläder, citron och dill.

8 portioner

Du behöver

  • 3 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl ättiksprit, 12 %
  • 8 svartpepparkorn
  • 2 lagerblad
  • 1 dl koncentrerad flädersaft
  • 2 paket inläggningssill, á 420 gram
  • 3 salladslökar
  • 1 citron
  • ½ dl dill

Gör så här

1

Koka upp vatten, socker, ättiksprit, ­peppar och lagerblad tills sockret lösts upp. Tillsätt saft och låt ­lagen kallna.

2

Skölj och skiva sillen. Skiva salladslök och ­citron. Varva sill, salladslök, citron och dill i en burk och häll på lagen. Låt dra i 1 dygn.

Scroll to Top