Du behöver
- 3 st gelatinblad
- 3 st äggulor
- 1 dl strösocker
- 0.5 tsk vaniljsocker
- 2 dl vispgrädde
- 1 dl crème fraîche
- 1 st citron rivet skal
- 0.5 dl koncentrerad flädersaft
Servera med
jordgubbar
Gör så här
1
Blötlägg gelatinet i kallt vatten i 5 minuter. Vispa äggulor, socker och vaniljsocker pösigt med elvisp. Vispa grädden och rör ner i smeten tillsammans med crème fraiche och citronskal.
2
Värm saften i en kastrull. Ta upp gelatinbladen och låt dem smälta
i den varma saften. Rör ner saften i smeten.
3
Fördela smeten i portionsformar som rymmer 1 dl och låt stå i kylen och stelna i 4 timmar. Stjälp upp moussen och garnera med bär.
Härligt len och syrlig mousse. Perfekt dessert att förbereda inför sommarfesten.