Fisktaco

Panko är ett poröst ströbröd som är skuret i flingor. Blir krispigt och fint när det friteras.

Du behöver

  • 600 g vit fiskfilé
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk chilipulver
  • 2 tsk spiskummin
  • 1 msk paprikapulver
  • salt peppar
  • 1 st ägg
  • 1.5 dl pankoströbröd eller ströbröd
  • 0.5 l frityrolja

Rödkålssallad:

1/4, 700 g rödkålshuvud
1 msk pressad limesaft
1 msk dijonsenap
1 st vitlöksklyfta
2 st äggulor
1.5 dl rapsolja
salt peppar

Servering:

tacoskal lime

Gör så här

1
Börja med salladen: Strimla kålen fint. Blanda limesaft, senap, pressad vitlök och äggulor i en skål. Tillsätt oljan i en tunn stråle under vispning. Var försiktig så att det inte skär sig. Smaka av med salt och peppar. Blanda med kålen lite i taget, det ska inte bli för kladdigt. Blir det majonnäs över, servera den bredvid. Låt dra i kylskåp tills allt är klart.

2
Dela fisken i bitar. Blanda mjöl med chilipulver, spiskummin, paprikapulver, salt och peppar. Vispa upp ägget.

3
Vänd fiskbitarna först i mjölblandning, sedan i ägg och sist i panko. Värm oljan i en låg, vid kastrull till 180°. Fritera fiskbitarna några i taget ett par minuter per sida tills de fått fin färg. Låt dem rinna av på hushållspapper.

4
Servera fiskbitarna i tacoskal med rödkålssallad och limeklyfta.

Scroll to Top