Fiskspett med citrongräsmarinad

Du behöver 500 g vit fisk 1 tsk salt citrongräs röd chili 2 msk grovriven ingefära 3 msk fisksås 2 msk neutral olja röd chili...

Du behöver

  • 500 g vit fisk
  • 1 tsk salt
  • citrongräs
  • röd chili
  • 2 msk grovriven ingefära
  • 3 msk fisksås
  • 2 msk neutral olja
  • röd chili
  • 0.5 kruka koriander
  • lime i klyftor

Gör så här

1

Skär fisken i tärningar och vänd runt i salt. Låt stå ca 30 minuter.

2

Finhacka citrongräs och chili. Mixa det hackade med ingefära, fisksås och olja. Vänd runt fisken i marinaden och låt marinera minst 30 minuter.

3

Trä fisken på blötlagda spett och pensla med mer olja. Grilla eller stek till fin färg runt om, 3-4 minuter. Servera med hackad chili, koriander och limeklyftor. Tips! Att grilla fisk kräver lagom glöd, inoljad fisk och tålamodet att låta fisken ligga still tills det blivit en fin yta.

Scroll to Top