RECEPT FRÅN HJ

Fiskpinnar med potatismos och gurksås

Foto: Karin Mönefors

Okänd
2 portioner

Du behöver

  • 200 g koljafilé eller torskfilé i block, halvtinad
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 st ägg
  • 1 dl ströbröd
  • salt vitpeppar
  • 2 msk matfett
  • Potatismos:

  • 400 g potatis mjölig sort
  • 2 tsk matfett
  • 0.5 dl mjölk
  • salt peppar
  • Gurksås:

  • 1 dl lätt crème fraiche
  • 1 msk majonnäs
  • 2 msk bostongurka
  • Servera med:

  • sallad

Gör så här

1
Fiskpinnar: Skär fisken i drygt 1 cm tjocka skivor. Vänd fisken först i mjöl, sedan i uppvispat ägg och till sist i ströbröd blandat med lite salt och vitpeppar. Lägg fisken på smörpapper och låt paneringen torka en stund.
2
Värm en stekpanna och lägg i matfettet. Stek fiskpinnarna på medelvärme, ca 3 minuter per sida, tills fisken får fin färg och är färdigstekt.
3
Potatismos: Skala och skär potatisen i bitar och koka den medan fisken steks. Mosa potatisen och blanda med matfett och mjölk. Smaka av med salt och peppar.
4
Gurksås: Blanda lätt crème fraiche, majonnäs och bostongurka i en skål. Smaka av med salt och peppar. Servera fiskpinnarna med potatismos, gurksås och sallad.

Recept