Fiskpinnar med potatismos och gurksås

Du behöver 200 g koljafilé eller torskfilé i block, halvtinad 1 dl vetemjöl 1 st ägg 1 dl ströbröd salt vitpeppar 2 msk matfett Potatismos:...

Du behöver

  • 200 g koljafilé eller torskfilé i block, halvtinad
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 st ägg
  • 1 dl ströbröd
  • salt vitpeppar
  • 2 msk matfett

Potatismos:

400 g potatis mjölig sort
2 tsk matfett
0.5 dl mjölk
salt peppar

Gurksås:

1 dl lätt crème fraiche
1 msk majonnäs
2 msk bostongurka

Servera med:

sallad

Gör så här

1
Fiskpinnar: Skär fisken i drygt 1 cm tjocka skivor. Vänd fisken först i mjöl, sedan i uppvispat ägg och till sist i ströbröd blandat med lite salt och vitpeppar. Lägg fisken på smörpapper och låt paneringen torka en stund.

2
Värm en stekpanna och lägg i matfettet. Stek fiskpinnarna på medelvärme, ca 3 minuter per sida, tills fisken får fin färg och är färdigstekt.

3
Potatismos: Skala och skär potatisen i bitar och koka den medan fisken steks. Mosa potatisen och blanda med matfett och mjölk. Smaka av med salt och peppar.

4
Gurksås: Blanda lätt crème fraiche, majonnäs och bostongurka i en skål. Smaka av med salt och peppar. Servera fiskpinnarna med potatismos, gurksås och sallad.

Scroll to Top