RECEPT FRÅN HJ

Fiskpinnar med finmos

Av . Foto: Eva Hildén Smith, Wolfgang Kleinschmidt

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 600 g potatis
  • 300 g jordärtskocka
  • 50 g smör
  • 1 dl mjölk
  • Fiskpinnar

  • 600 g vit fiskfilé
  • 0.5 dl vetemjöl
  • 1 st ägg
  • 2 dl ströbröd
  • 1 tsk salt
  • 50 g smör
  • 1 msk olja
  • Picklad sallad

  • 1 dl strösocker
  • 2 dl Ljummet vatten
  • 0.5 dl ättika
  • 3 st tomater
  • 0.5 st gurka
  • 0.5 st rödlök
  • salt och peppar

Gör så här

1

Mos: Skala och koka potatis och jordärtskocka mjuka i saltat vatten. Krossa med en ballongvisp, tillsätt smör och mjölk. Rör om till en krämig puré och smaka av med salt.

2

Fiskpinnar: Skär fisken i avlånga bitar. Vänd runt i mjöl och doppa sedan i lättvispat ägg. Lyft över med en gaffel till en skål med ströbröd och salt.

3

Vänd runt så fisken blir helt täckt. Stek fiskpinnarna i smör och olja på medelvärme till fin färg på båda sidor.

4

Sallad: Rör ut sockret i ättiksprit och vatten i en skål. Skär tomat och gurka i mindre bitar och finhacka löken. Rör ner grönsakerna i lagen och smaka av med salt och peppar.


Recept