Fisklåda

Du behöver 1 st purjolök dm 250 g spenat lösfryst 1 msk matfett 400 g sej halvtinad 0.5 dl vetemjöl salt och peppar 1 st...

Du behöver

  • 1 st purjolök dm
  • 250 g spenat lösfryst
  • 1 msk matfett
  • 400 g sej halvtinad
  • 0.5 dl vetemjöl
  • salt och peppar
  • 1 st tomat
  • 0.5 dl riven pepparrot
  • 0.5 dl gräslök skivad
  • 2 dl matlagningsgrädde

Servera med:

potatis kokt
sallad

Ugn: 200°

Gör så här

1

Skiva purjolöken. Fräs purjolök och spenat i en kastrull med matfett tills spenaten tinat. Lägg över i en smord ugnsfast form.

2

Skär fisken i 2 cm tjocka skivor. Vänd skivorna i mjöl blandat med salt och peppar. Lägg fisken i formen. Skiva tomaten och lägg på fisken.

3

Strö över pepparrot och gräslök och häll över grädden. Tillaga mitt i ugnen i ca 20 minuter. Servera med kokt potatis och sallad.

Scroll to Top