Du behöver
- 3 dl vatten
- 1 msk kycklingfond konc
- 1 st purjolök dm
- 0.5 st fänkål
- 1 st morot
- 1 msk pressad citronsaft
- 2 msk redning maizena
- torskfilé ca 200 g ekologisk
- laxfilé ca 200 g
- 0.5 st röd paprika
- 1 dl gröna ärtor
- salt vitpeppar
Vitlökscrème:
0.5 dl crème fraîche 34 %
0.5 st vitlöksklyfta
salt och peppar
Servera med:
potatis kokt pressad
Gör så här
1
Koka upp vatten och kycklingfond i en gryta. Skölj och skiva purjolök och fänkål. Skala och skiva moroten. Lägg purjolök, fänkål och morötter i grytan och låt koka i 3 minuter.
2
Tillsätt citronsaft och ljus redning och låt koka i 3 minuter. Rör om i grytan under tiden.
3
Tärna fisken och skölj och skiva paprikan och lägg ner i grytan till-sammans med ärtor och låt grytan få ett uppkok. Sätt på lock och ta grytan av plattan och låt den stå i 5 minuter. Rör om försiktigt och smaka av grytan med salt och peppar.
4
Vitlökscrème: Blanda vispad crème fraiche med riven vitlök och smaksätt med salt och peppar. Servera fiskgrytan med vitlökscrème och kokt pressad potatis.