Fiskgryta med vitlökscrème

Du behöver 3 dl vatten 1 msk kycklingfond konc 1 st purjolök dm 0.5 st fänkål 1 st morot 1 msk pressad citronsaft 2 msk...

Du behöver

  • 3 dl vatten
  • 1 msk kycklingfond konc
  • 1 st purjolök dm
  • 0.5 st fänkål
  • 1 st morot
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 2 msk redning maizena
  • torskfilé ca 200 g ekologisk
  • laxfilé ca 200 g
  • 0.5 st röd paprika
  • 1 dl gröna ärtor
  • salt vitpeppar

Vitlökscrème:

0.5 dl crème fraîche 34 %
0.5 st vitlöksklyfta
salt och peppar

Servera med:

potatis kokt pressad

Gör så här

1
Koka upp vatten och kycklingfond i en gryta. Skölj och skiva purjolök och fänkål. Skala och skiva moroten. Lägg purjolök, fänkål och morötter i grytan och låt koka i 3 minuter.

2
Tillsätt citronsaft och ljus redning och låt koka i 3 minuter. Rör om i grytan under tiden.

3
Tärna fisken och skölj och skiva paprikan och lägg ner i grytan till-sammans med ärtor och låt grytan få ett uppkok. Sätt på lock och ta grytan av plattan och låt den stå i 5 minuter. Rör om försiktigt och smaka av grytan med salt och peppar.

4
Vitlökscrème: Blanda vispad crème fraiche med riven vitlök och smaksätt med salt och peppar. Servera fiskgrytan med vitlökscrème och kokt pressad potatis.

Scroll to Top