RECEPT FRÅN HJ

Fiskgryta med saffran och aioli

Av . Foto: Eva Hildén Smith

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 500 g torskrygg
  • 1 tsk salt
  • 2 pkt ratatouillemix á 400 g
  • 1 msk olivolja
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 0.5 g saffran
  • 1 msk finhackad timjan
  • 500 g krossade tomater
  • 2 dl vitt matlagningsvin
  • 2 dl vatten
  • 1 msk hummerfond
  • 2 tsk socker
  • vitlöksbröd
  • aioli
  • 0.5 dl majonnäs
  • 0.5 dl crème fraîche
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2 krm salt
  • 1 krm cayennepeppar

Gör så här

1

Skär fisken i tärningar och salta. Fräs grönsaksmixen i olja i en kastrull. Tillsätt vitlök, saffran och timjan. Häll i krossade tomater, vin, vatten, fond och socker och låt sjuda ca 8 minuter. Lägg ner fisken och dra kastrullen från värmen. Låt vila under lock ca 5 minuter.

2

Grädda bröden enligt anvisningen på förpackningen. Blanda ingredienserna till aiolin och servera till grytan. Garnera fiskgrytan med timjan.


Recept