Du behöver
- 500 g torskrygg
- 1 tsk salt
- 2 pkt ratatouillemix á 400 g
- 1 msk olivolja
- 2 st vitlöksklyftor
- 0.5 g saffran
- 1 msk finhackad timjan
- 500 g krossade tomater
- 2 dl vitt matlagningsvin
- 2 dl vatten
- 1 msk hummerfond
- 2 tsk socker
- vitlöksbröd
- aioli
- 0.5 dl majonnäs
- 0.5 dl crème fraîche
- 1 st vitlöksklyfta
- 2 krm salt
- 1 krm cayennepeppar
Gör så här
1
Skär fisken i tärningar och salta. Fräs grönsaksmixen i olja i en kastrull. Tillsätt vitlök, saffran och timjan. Häll i krossade tomater, vin, vatten, fond och socker och låt sjuda ca 8 minuter. Lägg ner fisken och dra kastrullen från värmen. Låt vila under lock ca 5 minuter.
2
Grädda bröden enligt anvisningen på förpackningen. Blanda ingredienserna till aiolin och servera till grytan. Garnera fiskgrytan med timjan.