Du behöver
- 400 g torskfilé kolja- och
- 150 g laxfilé
- 2 tsk salt
- 250 g räkor oskalade
- 1 st purjolök
- 1 st chilipepparfrukt röd
- 15 st delikatesspotatis små
- 3 st morötter
- 6 st jordärtskockor
- 1 st fänkål
- 2 msk rapsolja
- 2 dl tomatjuice
- 1 dl vitt vin
- 2 dl kokosmjölk krämig
- 1 st fiskbuljongtärning
- salt vitpeppar
- dillkvistar
Servera med:
aioli se recept
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Skär fisken i stora kuber och lägg på ett fat. Strö över saltet. Skala räkorna.
2
Ansa och skär purjolöken i bitar. Dela och kärna ur chilifrukten och skär i strimlor. Skala och skär potatis, morötter och jordärtskockor i mindre bitar. Skär fänkålen i mindre bitar.
3
Fräs purjolök och chilifrukt i en kastrull med olja i ca 3 minuter. Lägg i grönsaker och rotfrukter och låt fräsa en stund. Tillsätt tomatju-ice, vin, kokosmjölk och smula i buljongtärningen. Låt koka i 15 mi-nuter.
4
Rör försiktigt ner fisken och låt grytan sjuda under lock i ca 7 minu-ter. Smaka av med salt och peppar. Lägg i räkorna vid servering och toppa med en dillkvist. Servera med aioli.
Aioli: Det här behövs till 4 portioner och gör så här: Koka 1 ägg i 3 minuter. Gröp ur ägget ner i en matberedare med kniv. Tillsätt 1 msk vinäger, 1 vitlöksklyfta och 1 tsk fransk senap och kör tills ingredien-serna är finfördelade. Tillsätt 2 dl solrosolja i en fin stråle. Smaka av med salt och vitpeppar.