Fiskgratäng med fänkålssallad

Du behöver 400 g torskfilé 1 tsk salt 250 g sötpotatis 250 g potatis 1 msk smör 1 tsk salt 2 dl crème fraîche 1...

Du behöver

  • 400 g torskfilé
  • 1 tsk salt
  • 250 g sötpotatis
  • 250 g potatis
  • 1 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 2 dl crème fraîche
  • 1 dl hackade örter
  • 1 msk citronsaft
  • vitlöksklyfta

Servera med

fänkål hyvlad
citron
citronsaft
0.5 tsk salt
100 g skalade räkor
0.5 tsk salt
färsk dill

Gör så här

1

Lägg fisken i en ugnsform och salta. Skala och koka sötpotatis och potatis i saltat vatten. Häll av vattnet och mosa potatisen med en ballongvisp. Tillsätt smör och smaka av med salt.

2

Blanda ihop crème fraiche med örter, citronsaft och vitlök. Klicka moset runt fisken i formen och häll crème fraichen över fisken. Gratinera mitt i ugnen cirka 20 minuter i 200 grader.

3

Hyvla fänkålen tunt, gärna med en mandolin. Vänd runt med citronsaft och salt. Toppa gratängen med fänkålen, räkor och dill vid servering.

Scroll to Top