Du behöver
- 400 g torskfilé
- 1 tsk salt
- 250 g sötpotatis
- 250 g potatis
- 1 msk smör
- 1 tsk salt
- 2 dl crème fraîche
- 1 dl hackade örter
- 1 msk citronsaft
- vitlöksklyfta
Servera med
fänkål hyvlad
citron
citronsaft
0.5 tsk salt
100 g skalade räkor
0.5 tsk salt
färsk dill
Gör så här
Lägg fisken i en ugnsform och salta. Skala och koka sötpotatis och potatis i saltat vatten. Häll av vattnet och mosa potatisen med en ballongvisp. Tillsätt smör och smaka av med salt.
Blanda ihop crème fraiche med örter, citronsaft och vitlök. Klicka moset runt fisken i formen och häll crème fraichen över fisken. Gratinera mitt i ugnen cirka 20 minuter i 200 grader.
Hyvla fänkålen tunt, gärna med en mandolin. Vänd runt med citronsaft och salt. Toppa gratängen med fänkålen, räkor och dill vid servering.