RECEPT FRÅN HJ

Fiskgratäng med fänkålssallad

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 400 g torskfilé
  • 1 tsk salt
  • 250 g sötpotatis
  • 250 g potatis
  • 1 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 2 dl crème fraîche
  • 1 dl hackade örter
  • 1 msk citronsaft
  • vitlöksklyfta
  • Servera med

  • fänkål hyvlad
  • citron
  • citronsaft
  • 0.5 tsk salt
  • 100 g skalade räkor
  • 0.5 tsk salt
  • färsk dill

Gör så här

1

Lägg fisken i en ugnsform och salta. Skala och koka sötpotatis och potatis i saltat vatten. Häll av vattnet och mosa potatisen med en ballongvisp. Tillsätt smör och smaka av med salt.

2

Blanda ihop crème fraiche med örter, citronsaft och vitlök. Klicka moset runt fisken i formen och häll crème fraichen över fisken. Gratinera mitt i ugnen cirka 20 minuter i 200 grader.

3

Hyvla fänkålen tunt, gärna med en mandolin. Vänd runt med citronsaft och salt. Toppa gratängen med fänkålen, räkor och dill vid servering.


Recept