RECEPT FRÅN
Fiskgratäng med fänkålssallad
Okänd
4 portioner
Du behöver
- 400 g torskfilé
- 1 tsk salt
- 250 g sötpotatis
- 250 g potatis
- 1 msk smör
- 1 tsk salt
- 2 dl crème fraîche
- 1 dl hackade örter
- 1 msk citronsaft
- vitlöksklyfta
- fänkål hyvlad
- citron
- citronsaft
- 0.5 tsk salt
- 100 g skalade räkor
- 0.5 tsk salt
- färsk dill
Servera med
Gör så här
1
Lägg fisken i en ugnsform och salta. Skala och koka sötpotatis och potatis i saltat vatten. Häll av vattnet och mosa potatisen med en ballongvisp. Tillsätt smör och smaka av med salt.
2
Blanda ihop crème fraiche med örter, citronsaft och vitlök. Klicka moset runt fisken i formen och häll crème fraichen över fisken. Gratinera mitt i ugnen cirka 20 minuter i 200 grader.
3
Hyvla fänkålen tunt, gärna med en mandolin. Vänd runt med citronsaft och salt. Toppa gratängen med fänkålen, räkor och dill vid servering.