Fiskgratäng med champinjontäcke

Du behöver 300 g vit fiskfilé benfri, t ex sej 0.5 tsk salt Sås: 100 g champinjoner färska 1 msk matfett 1 msk vetemjöl 2...

Du behöver

  • 300 g vit fiskfilé benfri, t ex sej
  • 0.5 tsk salt

Sås:

100 g champinjoner färska
1 msk matfett
1 msk vetemjöl
2 dl matlagningsgrädde
0.5 st grönsaksbuljongtärning
salt vitpeppar
1 dl gratängost

Garnera med:

dill

Servera med:

potatis kokt pressad
broccoli kokt

Ugn: 225º

Gör så här

1
Dela fiskfiléerna i bitar och lägg dem i en smord ugnssäker form. Salta fisken.

2
Sås: Skiva champinjonerna och fräs dem i en kastrull med matfett, tills vätskan är klar. Pudra över mjölet och späd med matlagningsgrädde under omrörning. Smula ner buljongtärningen och låt såsen sjuda i 3 minuter. Smaka av med salt och peppar.

3
Bred såsen över fisken och strö över osten. Gratinera mitt i ugnen, i ca 10 minuter. Garnera med en dillvippa och servera med kokt pressad potatis och kokt broccoli.

Scroll to Top