Fiskgratäng

Du behöver 1 st schalottenlök hackad 100 g champinjoner hackade 2 msk smör eller margarin salt och peppar 2 msk dill hackad 600 g vit...

Du behöver

  • 1 st schalottenlök hackad
  • 100 g champinjoner hackade
  • 2 msk smör eller margarin
  • salt och peppar
  • 2 msk dill hackad
  • 600 g vit fiskfilé t ex pangasius
  • 2 st tomater hackade
  • 1 dl vitt vin eller vatten och pressad citron
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 1 msk maizenaredning
  • 4 st potatismos port med
  • 1 st ägg eller 2 äggulor

Garnering:

dillvippor

Ugn: 225°

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Fräs lök och svamp i smör tills vätskan kokat in. Smaka av med salt, peppar och dill.

2
Fördela fyllningen på fisken och rulla ihop. Lägg fisken i en traktörpanna och lägg tomaterna ovanpå fisken.

3
Tillsätt vin och grädde och sjud i 5 minuter. Ta upp fisken och lägg i en ugnsfast form.

4
Koka upp såsen och red med maizena och koka i 3 minuter. Smaka av med salt och peppar och häll såsen över fisken.

5
Blanda potatismos och ägg. Spritsa mos längs med kanten på ugnsformen. Gratinera i 10 minuter.

Scroll to Top