Du behöver
- 1 st schalottenlök hackad
- 100 g champinjoner hackade
- 2 msk smör eller margarin
- salt och peppar
- 2 msk dill hackad
- 600 g vit fiskfilé t ex pangasius
- 2 st tomater hackade
- 1 dl vitt vin eller vatten och pressad citron
- 2 dl matlagningsgrädde
- 1 msk maizenaredning
- 4 st potatismos port med
- 1 st ägg eller 2 äggulor
Garnering:
dillvippor
Ugn: 225°
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Fräs lök och svamp i smör tills vätskan kokat in. Smaka av med salt, peppar och dill.
2
Fördela fyllningen på fisken och rulla ihop. Lägg fisken i en traktörpanna och lägg tomaterna ovanpå fisken.
3
Tillsätt vin och grädde och sjud i 5 minuter. Ta upp fisken och lägg i en ugnsfast form.
4
Koka upp såsen och red med maizena och koka i 3 minuter. Smaka av med salt och peppar och häll såsen över fisken.
5
Blanda potatismos och ägg. Spritsa mos längs med kanten på ugnsformen. Gratinera i 10 minuter.