Fiskfärsbiffar med kall gräslökssås

Du behöver 250 g fiskfilé vit t ex torsk 0.5 tsk salt vitpeppar 1 msk hackad dill 2 tsk potatismjöl 1 st ägg 1 msk...

Du behöver

  • 250 g fiskfilé vit t ex torsk
  • 0.5 tsk salt
  • vitpeppar
  • 1 msk hackad dill
  • 2 tsk potatismjöl
  • 1 st ägg
  • 1 msk matfett

Sås:

1 dl lätt crème fraiche
1 msk majonnäs
1 msk klippt gräslök
1 tsk pressad limesaft
salt och peppar

Servera med:

potatis kokt
gröna ärtor kokta

Gör så här

1
Skär fisken i tärningar och lägg i skålen till matberedaren med kniven monterad. Salta och peppra lätt och kör tills fisken är finfördelad.

2
Tillsätt dill, potatismjöl och ägg och kör till en smidig färs. Forma färsen till fyra bollar och platta ut dem. Lägg dem i en varm stekpanna med matfett och stek biffarna, ca 3 minuter per sida.

3
Sås: Blanda crème fraiche, majonnäs, gräslök och pressad limesaft. Smaka av med salt och peppar. Servera med kokt potatis och gröna ärtor.

Scroll to Top