RECEPT FRÅN HJ

Fiskburgare med picklad gurka

Foto: Karin Mönefors

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 350 g sejfilé
  • 150 g laxfilé
  • 1.5 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 msk dill
  • 1 st ägg
  • ströbröd
  • 2 msk smör och rapsolja
  • 4 st hamburgerbröd
  • 0.5 st isbergssallad
  • Tomatsalsa:

  • stora tomater
  • röd chili
  • salladslökar
  • 1 msk rosébalsamvinäger
  • 1 msk olivolja
  • salt och peppar
  • Picklad gurka:

  • 1 st gurka
  • 1 msk ättiksprit
  • 2 msk socker
  • 2 msk vatten
  • salt och peppar
  • 0.5 dl plockad dill

Gör så här

1

Skär fiskfiléerna i bitar. Lägg dem i en matberedare med kniven monterad. Salta och kör tills en smulig färs. Tillsätt peppar, dill och ägg och kör till en smidig färs.

2

Forma färsen till fyra burgare. Vänd dem i ströbröd på en tallrik. Stek dem i en medelvarm stekpanna med smör och rapsolja, ca 3 minuter per sida. Ta upp och lägg dem på delade rostade hamburgerbröd med strimlad isbergssallad. Toppa med tomatsalsa och picklad gurka.

3

Tomatsalsa: Dela och kärna ur tomaterna. Skär dem i små bitar. Kärna ur chilin och finhacka den. Skär salladslöken i tunna skivor. Blanda samman med vinäger, olja, salt och peppar.

4

Picklad gurka: Skiva gurkan tunt på mandolin. Blanda ättiksprit, socker, vatten, salt och peppar i en burk med lock. Tillsätt gurkskivorna och plockad dill. Sätt på lock och skaka burken. Låt stå 30 minuter i kyl innan servering.


Recept