RECEPT FRÅN HJ

Fiskbullar i hummersås och ärtris

Foto: Karin Mönefors

Okänd
3 portioner

Du behöver

  • 250 g räkor med skal
  • 1 st fiskbullar 375 g
  • Sås:

  • buljong ca 1 dl från fiskbullarna
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 2 msk hummerfond
  • 1 msk hackad dill
  • salt peppar
  • Servera med:

  • ris blandat med kokta gröna ärter
  • citronskiva

Gör så här

1
Skala räkorna. Häll 1 dl buljong från fiskbullarna i en kastrull. Vispa ut mjölet i buljongen tillsammans med grädde och fond. Koka upp under omrörning och sjud i 3 minuter.
2
Tillsätt fiskbullar och räkor och låt de bli ordentligt upphettade. Tillsätt dill och smaka av med salt och peppar. Servera med kokt ris som blandas med gröna ärter som tillsätts till riset de sista 2 minuterna av koktiden. Servera med en citronskiva.

Recept