RECEPT FRÅN HJ

Fiskbullar i citronsås

Av . Foto: Eva Hildén Smith

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 800 g potatis
  • 400 g torskfilé
  • 1 st ägg
  • 0.5 dl finhackad dill
  • 0.5 dl riven gul lök
  • 0.5 st citron
  • 1 tsk salt
  • Citronsås

  • 3 dl vatten
  • 1 st fiskbuljongtärning
  • 3 dl grädde
  • 0.5 st citron
  • Sallad

  • 1 st fänkål
  • 0.5 st citron
  • 1 krm salt
  • 50 g ärtskott
  • Tips! En vanlig blandsallad, med vinägrett till, funkar lika bra som fänkål.

Gör så här

1

Koka potatisen i saltat vatten. Finhacka fisken till en färs eller mixa hastigt i en maskin med knivblad. Blanda med ägg, dill, lök, citronskal och salt.

2

Häll av eventuell vätska som bildas. Forma små bollar med blöta händer.

3

Sås: Koka upp vattnet och smula ner buljongtärningen. Tillsätt grädde och citronsaft. Lägg försiktigt ner bollarna i såsen.

4

Låt puttra på låg värme tills de är klara, 7–10 minuter. Krama runt fänkålen med citronsaft och salt. Vänd ner ärtskotten.


Recept