Fiskbullar i citronsås

Du behöver 800 g potatis 400 g torskfilé 1 st ägg 0.5 dl finhackad dill 0.5 dl riven gul lök 0.5 st citron 1 tsk...

Du behöver

  • 800 g potatis
  • 400 g torskfilé
  • 1 st ägg
  • 0.5 dl finhackad dill
  • 0.5 dl riven gul lök
  • 0.5 st citron
  • 1 tsk salt

Citronsås

3 dl vatten
1 st fiskbuljongtärning
3 dl grädde
0.5 st citron

Sallad

1 st fänkål
0.5 st citron
1 krm salt
50 g ärtskott

Tips! En vanlig blandsallad, med vinägrett till, funkar lika bra som fänkål.

Gör så här

1

Koka potatisen i saltat vatten. Finhacka fisken till en färs eller mixa hastigt i en maskin med knivblad. Blanda med ägg, dill, lök, citronskal och salt.

2

Häll av eventuell vätska som bildas. Forma små bollar med blöta händer.

3

Sås: Koka upp vattnet och smula ner buljongtärningen. Tillsätt grädde och citronsaft. Lägg försiktigt ner bollarna i såsen.

4

Låt puttra på låg värme tills de är klara, 7–10 minuter. Krama runt fänkålen med citronsaft och salt. Vänd ner ärtskotten.

Scroll to Top