Du behöver
- 800 g potatis
- 400 g torskfilé
- 1 st ägg
- 0.5 dl finhackad dill
- 0.5 dl riven gul lök
- 0.5 st citron
- 1 tsk salt
Citronsås
3 dl vatten
1 st fiskbuljongtärning
3 dl grädde
0.5 st citron
Sallad
1 st fänkål
0.5 st citron
1 krm salt
50 g ärtskott
Tips! En vanlig blandsallad, med vinägrett till, funkar lika bra som fänkål.
Gör så här
Koka potatisen i saltat vatten. Finhacka fisken till en färs eller mixa hastigt i en maskin med knivblad. Blanda med ägg, dill, lök, citronskal och salt.
Häll av eventuell vätska som bildas. Forma små bollar med blöta händer.
Sås: Koka upp vattnet och smula ner buljongtärningen. Tillsätt grädde och citronsaft. Lägg försiktigt ner bollarna i såsen.
Låt puttra på låg värme tills de är klara, 7–10 minuter. Krama runt fänkålen med citronsaft och salt. Vänd ner ärtskotten.