RECEPT FRÅN HJ

Fiskbiffar med curry och svalkande örtyoghurt

Av . Foto: Pelle Bergström och Fabian Björnstjerna

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 500 g torsk alt kolja
  • 1 st ägg
  • 1 msk mango chutney
  • 1 st finriven vitlöksklyfta
  • 1 msk finriven färsk ingefära
  • 1 tsk curry
  • 0.5 tsk ev chiliflakes
  • 0.5 tsk salt
  • olja
  • Snabbpickladrödlök

  • 2 st tunt skivad rödlök
  • 1 st pressad saft av lime
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1 tsk strösocker
  • Örtyoghurt

  • 3 dl yoghurt 10%
  • 1 st finhackad röd chili
  • 1 st riven vitlöksklyfta
  • 0.5 kruka örtkrydda
  • salt

Gör så här

1

Blanda löken med lime, vinäger och socker och låt stå tills servering.

2

Krama lätt ur lite vätska om fisken varit fryst. Mixa fisken hastigt till en färs. Lägg färsen i en bunke och tillsätt ägg, mango chutney, vitlök, ingefära, curry eventuellt chiliflakes och salt. Rör om till en jämn smet.

3

Hetta upp olja i en stekpanna och klicka i smeten till biffar, cirka 3 msk per biff. Stek på medelvärme till fin färg på båda sidorna.

4

Blanda alla ingredienser till såsen och smaka av med salt. Servera med potatisklyftor eller ris, isbergssallad och limeklyftor.


Recept