RECEPT FRÅN HJ

Fiskbiffar med curry och örtyoghurt

Av . Foto: Pelle Bergström

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 500 g torsk
  • ägg
  • 1 msk mango chutney
  • vitlöksklyfta
  • 1 msk finriven färsk ingefära
  • 1 tsk curry
  • chiliflakes
  • 0.5 tsk salt
  • olja
  • Snabbpicklad rödlök

  • rödlökar
  • lime
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1 tsk strösocker
  • Örtyoghurt

  • 3 dl yoghurt
  • röd chili
  • vitlöksklyfta
  • 0.5 kruka örtkrydda
  • salt
  • Servera med

  • potatisklyftor
  • isbergssallad
  • limeklyftor

Gör så här

1

Blanda löken med lime, vinäger och socker och låt stå tills servering.

2

Krama lätt ur lite vätska om fisken varit fryst. Mixa fisken hastigt till en färs. Lägg färsen i en bunke och tillsätt ägg, mango chutney, vitlök, ingefära, curry eventuellt chiliflakes och salt. Rör om till en jämn smet.

3

Hetta upp olja i en stekpanna och klicka i smeten till biffar, cirka 3 msk per biff. Stek på medelvärme till fin färg på båda sidorna.

4

Blanda alla ingredienser till såsen och smaka av med salt. Servera med potatisklyftor eller ris, isbergssallad och limeklyftor.


Recept