Fisk med gremolatatopp

Du behöver 3 st rödbetor beroende på storlek 300 g torskfilé fryst, tinad salt och peppar 1 msk rapsolja Gremolata: 1 st vitlöksklyfta 1 msk...

Du behöver

  • 3 st rödbetor beroende på storlek
  • 300 g torskfilé fryst, tinad
  • salt och peppar
  • 1 msk rapsolja

Gremolata:

1 st vitlöksklyfta
1 msk rivet citronskal
0.5 dl hackad persilja

Servera med:

kokta rödbetor
potatismos
sallad

Gör så här

1
Skrubba rödbetorna och koka dem mjuka. Skala rödbetorna under rinnande vatten och dela dem i klyftor.

2
Gremolata: Skala och hacka vitlöken. Blanda med citronskal och persilja.

3
Salta och peppra fisken och stek i en stekpanna med olja, 3–4 minuter per sida. Strö över gremolatan och servera fisken med rödbetor, potatismos och sallad.

Scroll to Top