Du behöver
- 1 l grönsaksbuljong (av tärning)
- 1 st lök gul hackad
- 150 g vitkål strimlad
- 2 st morot finhackade eller grovrivna
- 1 st burk krossade tomater
- 1 msk tomatpuré
- 250 g falukorv i tärningar
- 1 tsk oregano
- 0.5 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
Servering:
1 dl gräddfil
3 msk persilja finhackad
1 st vitlöksklyfta pressad
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Koka upp buljongen och lägg i lök, vitkål, morötter och tomatkross. Sjud på svag värme ca 20 minuter.
2
Tillsätt tomatpuré och korv och låt allt bli genomvarmt. Smaka av med salt och kryddor.
3
Blanda gräddfil med persilja och vitlök och servera detta till soppan. Ost och bröd är också gott till.