Fin chokladkaka

Du behöver 150 g smör 3 st ägg 2,5 dl strösocker 0,5 dl mjölk 0,5 dl rapsolja 1 dl kakao 3 dl vetemjöl 2 tsk...

Du behöver

  • 150 g smör
  • 3 st ägg
  • 2,5 dl strösocker
  • 0,5 dl mjölk
  • 0,5 dl rapsolja
  • 1 dl kakao
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 krm salt

Glasyr:

75 g smör
75 g färskost
2 dl florsocker
0,5 dl kakao

Garnera med:

hackad choklad
kokos
jordgubbar

Gör så här

1

Smält smöret i en kastrull. Vispa ägg och socker poröst med elvisp. Rör i smält smör, mjölk och olja.

2

Blanda kakao, mjöl, bakpulver och salt och sikta ner i smeten. Blanda försiktigt om till en slät smet. Kläm fast ett bakplåtspapper i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Smörj och bröa formen och häll i smeten. Grädda mitt i ugnen i 40 minuter. Låt kakan svalna.

3

Glasyr: Vispa rumsvarmt smör och färskost fluffigt. Rör i florsocker och kakao. Bred glasyren över kakan. Garnera med hackad choklad, kokos och jordgubbar.

Scroll to Top