Du behöver
- 150 g smör
- 3 st ägg
- 2,5 dl strösocker
- 0,5 dl mjölk
- 0,5 dl rapsolja
- 1 dl kakao
- 3 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1 krm salt
Glasyr:
75 g smör
75 g färskost
2 dl florsocker
0,5 dl kakao
Garnera med:
hackad choklad
kokos
jordgubbar
Gör så här
Smält smöret i en kastrull. Vispa ägg och socker poröst med elvisp. Rör i smält smör, mjölk och olja.
Blanda kakao, mjöl, bakpulver och salt och sikta ner i smeten. Blanda försiktigt om till en slät smet. Kläm fast ett bakplåtspapper i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Smörj och bröa formen och häll i smeten. Grädda mitt i ugnen i 40 minuter. Låt kakan svalna.
Glasyr: Vispa rumsvarmt smör och färskost fluffigt. Rör i florsocker och kakao. Bred glasyren över kakan. Garnera med hackad choklad, kokos och jordgubbar.