Filodegsrullar med lax och spenat

Du behöver 1 st förpackning filodegsark kylda à 250 g 1 dl smör-rapsolja Fyllning: 100 g bladspenat 150 g gravad lax 1 tsk honung 1...

Du behöver

  • 1 st förpackning filodegsark kylda à 250 g
  • 1 dl smör-rapsolja

Fyllning:

100 g bladspenat
150 g gravad lax
1 tsk honung
1 st ägg
salt
svartpeppar

Ugn: 200º

Gör så här

1
Fyllning: Förväll spenaten och krama ur vätskan. Grovhacka spenaten och blanda med finhackad lax, honung, ägg, salt och peppar i en skål till en jämn smet.

2
Rulla ut filodegsarken och dela arken på långsidans mitt. Pensla arket med smör–rapsolja. Lägg en sked fyllning på arket och vik in sidorna över fyllningen och rulla ihop till små rullar.

3
Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och pensla varje rulle med smör–rapsolja. Grädda mitt i ugnen i 15–20 minuter. Lägg upp på serveringsfat.

Scroll to Top