RECEPT FRÅN HJ

Filodegsrullar med lax och spenat

Foto: Karin Mönefors

Okänd
20 stycken

Du behöver

  • 1 st förpackning filodegsark
  • 1 dl smör- & rapsolja
  • Fyllning:

  • 100 g bladspenat
  • 150 g gravad lax
  • 1 tsk honung
  • 1 st ägg
  • salt svartpeppar
  • Ugn: 200º

Gör så här

1
Fyllning: Förväll spenaten och krama ur vätskan. Grovhacka spenaten och blanda med finhackad lax, honung, ägg, salt och peppar i en skål till en jämn smet.
2
Rulla ut filodegsarken och dela arken på långsidans mitt. Pensla arket med smör- & rapsolja. Lägg en sked fyllning på arket och vik in sidorna över fyllningen och rulla ihop till små rullar.
3
Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och pensla varje rulle med smör- & rapsolja. Grädda mitt i ugnen i 15–20 minuter. Lägg upp på serveringsfat.

Recept