Filmjölkslimpa med aprikoser och nötter

Mättande bröd fyllt med knapriga nötter, nyttiga frön och torkad aprikos. Du kan enkelt variera nötterna och frukten med vad du tycker om och har till hands.

1 bröd

Du behöver

  • 3 dl rena havregryn (glutenfria)
  • 1.5 dl fiberhusk
  • 140 g bovetemjöl
  • 2 msk sesamfrön
  • 2 dl solroskärnor
  • 2 tsk bikarbonat
  • 0.5 tsk salt
  • 150 g torkade aprikoser
  • 1.5 dl hasselnötter
  • 2 msk honung
  • 6 dl filmjölk

Ugn: 175°

Gör så här

1

Blanda havregryn, fiberhusk, bovetemjöl, sesamfrön, solroskärnor, bikarbonat och salt.

2

Klipp aprikoserna i mindre bitar, blanda i tillsammans med nötterna. Tillsätt honung och filmjölk, rör ihop till en kladdig smet.

3

Lägg ett bakpapper i botten på en brödform och smörj formen. Klicka i smeten och strö över solroskärnor.

4

Grädda i nedre delen av ugnen i 1 timme.

Scroll to Top