Du behöver
- 600 g fläskfilé
- 1 msk smör eller margarin
- salt och peppar
- 140 g bacon
- 0.5 st purjolök
- 2 dl vatten
- 2 dl matlagningsgrädde
- 1.5 msk kalvfond
- 2 msk mango chutney
- 1 msk kinesisk soja
- 1 st röd paprika
- salt och peppar
Servera med:
rostade rotsaker
klyftpotatis
brysselkål
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Putsa och skiva köttet. Bryn det på båda sidor i en stekpanna med smör och lägg över det i en gryta. Salta och peppra köttet. Strimla bacon och skiva purjolöken. Fräs bacon och purjolök tills baconet börjar på färg och lägg över i grytan.
2
Tillsätt vatten, grädde, fond, mango chutney och soja och koka i 10 minuter.
3
Strimla paprikan och lägg i grytan. Låt koka i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar och servera med rostade rotsaker, klyftpotatis och brysselkål.