Du behöver
- 600 g fläskfilé
- salt och peppar
- 1 msk smör eller margarin
- 1 st gul lök
- 1 st äpple
- 3 st enbär
- 2 dl matlagningsgrädde
- 1 dl vatten
- 1 dl crème fraîche
- 1 msk dijonsenap
- 2 msk viltfond
- 1.5 msk vinbärsgelé
- 1 tsk timjan
- 1 tsk kinesisk soja
- 1 msk maizenaredning
Till servering:
hasselbackspotatis
sallad
vinbärsgelé
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Putsa köttet och skär i skivor. Krydda med salt och peppar och bryn på båda sidor i smör.
2
Skala och hacka löken och låt fräsa med köttet.
3
Dela, kärna ur och tärna äpplet och lägg ner i pannan tillsammans med enbär, grädde, vatten, crème fraiche, senap och fond. Koka ihop i 10 minuter.
4
Smaka av med gelé, timjan och soja och red av med maizena. Koka i 3 minuter. Servera med hasselbackspotatis och sallad samt extra gelé.