RECEPT FRÅN HJ

Filé med viltsmak

Såsen till vår viltinspirerade filé får mustig smak av enbär, senap och gelé.

Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
0 portioner

Du behöver

  • 600 g fläskfilé
  • salt och peppar
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 st gul lök
  • 1 st äpple
  • 3 st enbär
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 1 dl vatten
  • 1 dl crème fraîche
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 msk viltfond
  • 1.5 msk vinbärsgelé
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 1 msk maizenaredning
  • Till servering:

  • hasselbackspotatis
  • sallad
  • vinbärsgelé
  • Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Putsa köttet och skär i skivor. Krydda med salt och peppar och bryn på båda sidor i smör.
2
Skala och hacka löken och låt fräsa med köttet.
3
Dela, kärna ur och tärna äpplet och lägg ner i pannan tillsammans med enbär, grädde, vatten, crème fraiche, senap och fond. Koka ihop i 10 minuter.
4
Smaka av med gelé, timjan och soja och red av med maizena. Koka i 3 minuter. Servera med hasselbackspotatis och sallad samt extra gelé.

Recept