RECEPT FRÅN HJ

Fetaostgratinerad rabarberkassler

Gör en spännande sommargratäng och låt rabarber, fetaost och nötter förgylla kasslern.

Av . Foto: Ove Lindfors

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 200 g babyspenat
  • 2 dl strimlad purjolök
  • smör
  • 500 g kassler
  • 3 dl skivad rabarber
  • 1 dl valnötter
  • 100 g fetaost
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk flytande honung
  • 1.5 msk grönsaksfond
  • 1 st vitlöksklyfta
  • nymald peppar
  • Servera med:

  • färskpotatisar
  • Ugn: 225°

Gör så här

1

Fräs spenat och purjolök i en stekpanna med smör, precis så att spenaten sjunker ihop.

2

Skär kasslern i skivor, och dela skivorna tvärsöver.

3

Lägg spenatfräset i en ugnsform. Lägg på kassler, rabarber, delade nötter och smulad fetaost.

4

Vispa ihop grädde, honung, fond, pressad vitlök och peppar och häll i formen. Gratinera mitt i ugnen, ca 20 minuter.

5

Servera med nykokt färskpotatis.


Recept