Fetaost- och tomatfyllda färsbiffar

Du behöver 500 g nötfärs 1.5 tsk salt 2 krm svartpeppar 1 st ägg 6 st tomater soltorkade 100 g fetaost 2 msk basilika hackad...

Du behöver

  • 500 g nötfärs
  • 1.5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 st ägg
  • 6 st tomater soltorkade
  • 100 g fetaost
  • 2 msk basilika hackad färsk
  • 2 msk smör

Ugnsrostade potatisar och morötter:

6 st potatis
2 st morötter
2 st rödlökar
6 st vitlöksklyftor
2 msk rapsolja
flingsalt

Garnera med:

svarta oliver
fetaost
basilikablad

Servera med:

yoghurt

Ugn: 225°

Gör så här

1
Blanda färs, salt och peppar i en skål. Tillsätt ägg, hackade soltorkade tomater, smulad fetaost och basilika, och blanda till en smidig färs.

2
Forma färsen till 6 biffar och stek dem i en stekpanna med lätt brynt smör, 3–4 minuter per sida.

3
Ugnsrostade potatisar och morötter: Skölj och dela potatisarna. Skala och skär morötterna i sneda bitar. Skala och klyfta löken. Skala och dela vitlöksklyftorna. Lägg alltsammans i en ugnsfast form eller långpanna. Ringla över olja och strö över flingsalt. Tillaga mitt i ugnen, ca 25 minuter. Garnera med oliver, smulad fetaost och basilikablad och servera med en klick yoghurt eller crème fraiche.

Scroll to Top