RECEPT FRÅN HJ

Festtårta

Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
0 portioner

Du behöver

  • 27 st formbröd gärna lite grövre
  • Fyllning:

  • 280 g bacon
  • 1 st kyckling grillad
  • 10 st soltorkade tomater i olja
  • 3 msk gurkmix t ex Bostongurka
  • 3 msk hackad gräslök
  • 1.5 dl majonnäs
  • 3 dl grekisk yoghurt
  • salt peppar
  • Garnera med:

  • 4 dl crème fraîche
  • 15 st körsbärstomater röda och gula
  • 10 st oliver gröna
  • rucola
  • 8–10 bitar

Gör så här

1
Fyllning: Strimla baconet och stek det knaprigt. Låt rinna av på hushållspapper. Plocka kycklingköttet fritt från skinn och ben och hacka det fint. Finhacka tomaterna. Blanda hälften av baconet, kyckling, tomater, gurkmix, gräslök, majonnäs och yoghurt, och smaka av med salt och peppar.
2
Skär bort kanterna på brödskivorna. Lägg ut 9 skivor till en fyrkant på ett serveringsfat. Bred på hälften av fyllningen. Lägg på 9 brödskivor och resten av fyllningen. Lägg på de sista brödskivorna
3
Garnering: Bred crème fraiche runt om och ovanpå tårtan. Garnera med halverade tomater, oliver, bacon och rucola.

Recept