RECEPT FRÅN HJ

Festlig kassler

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 4 prt kokt ris
  • 200 g champinjoner
  • 1 msk smör
  • salt peppar
  • 250 g grön sparris
  • 10 st körsbärstomater
  • 500 g kassler
  • 0.5 dl hackad persilja
  • 1 dl majonnäs
  • 2 st äggulor
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 dl riven ost
  • 2 st äggvitor
  • Garnera med:

  • persilja
  • Servera med:

  • tomater
  • Ugn: 225°

Gör så här

1
Lägg det kokta riset i en smord ugnsform. Skiva svampen och stek den i en stekpanna med smör. Salta och peppra.
2
Bryt av och kasta nedersta delen på sparrisen. Dela sparrisen i bitar och koka den i lättsaltat vatten, 3 minuter.
3
Lägg svamp, sparris och delade tomater ovanpå riset tillsammans med skivad kassler. Strö över persilja.
4
Blanda majonnäs, äggulor, vinäger och ost. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner i majonnäsen. Bred täcket över kasslern och gratinera till den fått fin färg, ca 15 minuter. Garnera med persilja. Servera med tomater.

Recept