Du behöver
- 4 prt kokt ris
- 200 g champinjoner
- 1 msk smör
- salt peppar
- 250 g grön sparris
- 10 st körsbärstomater
- 500 g kassler
- 0.5 dl hackad persilja
- 1 dl majonnäs
- 2 st äggulor
- 1 msk vitvinsvinäger
- 2 dl riven ost
- 2 st äggvitor
Garnera med:
persilja
Servera med:
tomater
Ugn: 225°
Gör så här
1
Lägg det kokta riset i en smord ugnsform. Skiva svampen och stek den i en stekpanna med smör. Salta och peppra.
2
Bryt av och kasta nedersta delen på sparrisen. Dela sparrisen i bitar och koka den i lättsaltat vatten, 3 minuter.
3
Lägg svamp, sparris och delade tomater ovanpå riset tillsammans med skivad kassler. Strö över persilja.
4
Blanda majonnäs, äggulor, vinäger och ost. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner i majonnäsen. Bred täcket över kasslern och gratinera till den fått fin färg, ca 15 minuter. Garnera med persilja. Servera med tomater.