Du behöver
- 750 g rödtungsfilé
- 2 msk smör
- 2 tsk salt
- 2 krm nymald vitpeppar
- 0.33 st purjolök
- 1.5 dl vin vitt torrt
Gratängsås:
4 dl matlagningsgrädde
3 msk vetemjöl
2 dl fiskspad
2 msk kycklingfond konc
0.5 dl dill fint skuren
salt vitpeppar
1 tsk strösocker
2 st äggulor
Garnera med:
200 g skalade räkor ca 500 g oskalad vikt
250 g grön sparris
citronklyftor
dill
Servera med:
kokt ris eller pressad potatis
sallad
Ugn: 200º
Gör så här
Skölj och dela filéerna längs med mitten och rulla ihop dem. Ställ dem på högkant i en smord ugnssäker form. Salta och peppra. Strö över den skivade purjolöken och häll vinet vid sidan om fiskruladerna. Täck med ett smörat smörpapper och tillaga fisken i nedre delen av ugnen i ca 15 minuter.
Häll av, sila och spara fiskspadet till gratängsåsen.
Gratängsås: Vispa samman grädde, mjöl, fiskspad och kycklingfond och koka i 3 minuter under omrörning. Tillsätt dillen och smaka av med salt, peppar och socker. Rör ner äggulorna.
Häll såsen över fiskrullarna. Gratinera mitt i ugnen i ca 10 minuter. Garnera med räkor och dill, kokt grön sparris och citronklyftor. Servera med kokt ris eller pressad potatis och sallad.