Feijoada – brasiliansk böngryta

Du behöver 500 g rökt fläsk i bit 2 st gula lökar 2 st vitlöksklyftor 300 g chorizokorv 2 msk smör 2 dl vatten 500...

Du behöver

  • 500 g rökt fläsk i bit
  • 2 st gula lökar
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 300 g chorizokorv
  • 2 msk smör
  • 2 dl vatten
  • 500 g passerade tomater
  • 2 st lagerblad
  • burkar svarta bönor à 400 g
  • prt tabasco
  • salt och peppar
  • 1 kruka koriander

Servera med:

ris

Gör så här

1

Skär bort svålen och en del fett på fläsket. Skär fläsket i stora bitar. Skala och finhacka lök och vitlök. Skär korven i bitar.

2

Fräs fläsk, lök, vitlök och korv i en gryta med smör. Tillsätt vatten, passerade tomater och lagerblad och småkoka under lock, 45 minuter.

3

Skölj bönorna. Mosa hälften av bönorna lätt med en gaffel.  Lägg alla bönor i grytan och koka i 10 minuter.

4

Smaka av med tabasco, salt och peppar. Garnera med koriander och servera med ris.

Scroll to Top