Du behöver
- 500 g rökt fläsk i bit
- 2 st gula lökar
- 2 st vitlöksklyftor
- 300 g chorizokorv
- 2 msk smör
- 2 dl vatten
- 500 g passerade tomater
- 2 st lagerblad
- burkar svarta bönor à 400 g
- prt tabasco
- salt och peppar
- 1 kruka koriander
Servera med:
ris
Gör så här
1
Skär bort svålen och en del fett på fläsket. Skär fläsket i stora bitar. Skala och finhacka lök och vitlök. Skär korven i bitar.
2
Fräs fläsk, lök, vitlök och korv i en gryta med smör. Tillsätt vatten, passerade tomater och lagerblad och småkoka under lock, 45 minuter.
3
Skölj bönorna. Mosa hälften av bönorna lätt med en gaffel. Lägg alla bönor i grytan och koka i 10 minuter.
4
Smaka av med tabasco, salt och peppar. Garnera med koriander och servera med ris.