RECEPT FRÅN HJ

Färskpotatisgryta med fisk och räkor

Ljuvligt god sommargryta.

Foto: Hans-Ove Ohlsson

Okänd
0 portioner

Du behöver

  • 1 kg färskpotatis
  • 1 st purjolök
  • 0.5 l fiskbuljong
  • 1 st tomater burk hela
  • 400 g torskfilé
  • salt och peppar
  • 400 g räkor med skal
  • hackad dill
  • Det här behövs till ca 4 port:

Gör så här

1
Skrapa färskpotatisen väl. Ansa och strimla purjolöken.
2
Häll fiskbuljong och tomater med sin vätska i en kastrull och låt det koka upp.
3
Tillsätt potatisen och låt det småkoka ca 5-8 minuter.
4
Skär torskfilén i jämnstora bitar och lägg ner dem i kastrullen tillsammans med purjolöken. Låt allt småputtra tills potatisen är mjuk.
5
Skala räkorna och hacka dillen. Strö över skalade räkor och rikligt med dill. Smaka av med salt och peppar. Bjud grytan tillsammans med gott bröd.

Recept