Färska räkor med två såser

Tips! Beräkna 250?300 g räkor med skal per portion, om enbart räkor ska serveras.

Du behöver

  • 1 kg räkor med skal

Saffransaioli:

1 dl majonnäs
1 dl crème fraîche
3 st vitlöksklyftor
0.25 krm kajennpeppar
0.5 g saffran
salt vitpeppar

Garnera med:

citronskivor
dill

Servera med:

baguette
Rhode Island sås (se relaterade recept)

Gör så här

1
Vispa majonnäs och crème fraiche i en skål. Tillsätt riven vitlök, kajennpeppar, smulad saffran, salt och peppar. Smaka av.

2
Lägg upp räkorna i en skål eller liten räklåda i trä. Garnera med citron-skivor och dill. Servera med baguette, saffransaiolin och Rhode Islandsås.


Kommentar:
Färska räkor ska ha glansiga skal och långa hela spröt. Förvaras bäst i en öppen skål i kylen. Transporteras i kylbag med kylklampar under varma dagar.

Scroll to Top