RECEPT FRÅN HJ

Färsk pastagratäng med ädelost

Av . Foto: Fredrik Birkler och Fabian Björnstjerna

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 2 pkt färsk fylld pasta
  • 1 st gul lök
  • smör
  • 70 g färsk spenat
  • 4 dl vatten
  • 2 dl grädde
  • 140 g ädelost
  • salt och svartpeppar
  • 250 g körsbärstomater
  • Till servering

  • salladsmix

Gör så här

1

Fräs löken i smör tills den mjuknat utan att få färg. Tillsätt spenaten och stek tills den mjuknat. Häll i vatten och grädde. Smula ner hälften av ädelosten. Värm såsen så att osten smälter, smaka av med salt och peppar.

2

Lägg pastan i en ugnsform och häll över såsen. Lägg tomaterna ovanpå och smula över resten av ädelosten. Tillaga mitt i ugnen ca 20 minuter. Servera gratängen med salladsmix.


Recept