RECEPT FRÅN HJ

Färsfyllda squash

Det är gott att fylla squashhalvor med härlig köttfärsröra.

Foto: Fredrik Birkler

Okänd
0 portioner

Du behöver

  • 2 st squash
  • 350 g köttfärs
  • 1 st paprika
  • 1 st gul lök
  • 1 dl crème fraîche
  • 2 tsk kinesisk soja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • Ugn: 200°

    Det här behövs till ca 4 port:

Gör så här

1
Dela squashen på längden. Lägg därefter halvorna i kokande lättsaltat vatten och låt dem koka 4-5 minuter. Ta sedan upp dem och låt dem rinna av.
2
Gröp ur det mesta av fruktköttet och hacka det. Kärna ur och tärna paprikan. Skala och tärna löken.
3
Fräs lök och paprika i lite matfett tills det är mjukt och glansigt. Ta upp det.
4
Bryn färsen jämnt smulig i lite matfett. Tillsätt lökröran och squashköttet. Lått det puttra några minuter. Tillsätt crème fraiche, soja, salt och peppar. Låt allt puttra i ytterligare ca 5 minuter. Smaka av.
5
Lägg squashskålarna i smord eldfast form. Fyll dem med färsen. Strö över riven ost och gratinera mitt i ugnen ca 10-15 minuter eller tills osten har fått fin färg. Bjud gärna kokt ris och sallad till.

Kommentar:
Köttfärs är färskvara och ska helst lagas till samma dag som den köps.

Recept