Du behöver
- 2 st squash
- 350 g köttfärs
- 1 st paprika
- 1 st gul lök
- 1 dl crème fraîche
- 2 tsk kinesisk soja
- 1 tsk salt
- 1 krm peppar
Ugn: 200°
Det här behövs till ca 4 port:
Gör så här
1
Dela squashen på längden. Lägg därefter halvorna i kokande lättsaltat vatten och låt dem koka 4-5 minuter. Ta sedan upp dem och låt dem rinna av.
2
Gröp ur det mesta av fruktköttet och hacka det. Kärna ur och tärna paprikan. Skala och tärna löken.
3
Fräs lök och paprika i lite matfett tills det är mjukt och glansigt. Ta upp det.
4
Bryn färsen jämnt smulig i lite matfett. Tillsätt lökröran och squashköttet. Lått det puttra några minuter. Tillsätt crème fraiche, soja, salt och peppar. Låt allt puttra i ytterligare ca 5 minuter. Smaka av.
5
Lägg squashskålarna i smord eldfast form. Fyll dem med färsen. Strö över riven ost och gratinera mitt i ugnen ca 10-15 minuter eller tills osten har fått fin färg. Bjud gärna kokt ris och sallad till.
Köttfärs är färskvara och ska helst lagas till samma dag som den köps.