Färsfylld paprika och squash

Du behöver 0.5 st gul lök 1 tsk matfett 250 g nötfärs 0.25 st gul paprika 1 st tomat 1 dl passerade tomater 1 st...

Du behöver

  • 0.5 st gul lök
  • 1 tsk matfett
  • 250 g nötfärs
  • 0.25 st gul paprika
  • 1 st tomat
  • 1 dl passerade tomater
  • 1 st grön squash
  • 1 st röd paprika
  • salt och peppar
  • 1 dl riven mozzarellaost

Servera med:

blandad grönsallad

Ugn: 225°

Gör så här

1

Skala och hacka löken och stek den i en stekpanna med matfett. Tillsätt färsen och stek den smulig.

2

Hacka gul paprika och tomat och tillsätt till färsen tillsammans med passerade tomater. Låt puttra i 5 minuter. Salta och peppra.

3

Dela squashen på längden och kärna ur den med en sked. Dela och kärna ur den röda paprikan. Lägg squash och paprika i en smord ugnsform och fyll med färsen. Strö över mozzarella. Gratinera mitt i ugnen, ca 15 minuter. Servera med en grönsallad.

Scroll to Top