Färsbiff med pepparsås

Du behöver 300 g oxfärs 1 msk lök riven 1 msk fransk senap 2 msk vatten salt och peppar smör eller margarin till stekning 1...

Du behöver

  • 300 g oxfärs
  • 1 msk lök riven
  • 1 msk fransk senap
  • 2 msk vatten
  • salt och peppar
  • smör eller margarin till stekning
  • 1 dl vatten
  • 1 dl crème fraîche
  • 2 tsk kalvfond
  • 1 msk rosépeppar

Servera med:

potatis kokt
haricots verts

Gör så här

1
Blanda färsen med lök, senap, vatten, salt och peppar. Forma fyra bif-far och stek i en stekpanna med smör, 3 minuter per sida.

2
Ta upp biffarna och koka ur pannan med vatten och crème fraiche. Tillsätt fond och krossad rosépeppar. Smaka av med salt och peppar.

3
Späd eventuellt med mer vatten. Servera med potatis och haricots verts.

Scroll to Top