Färgstark och frestande Paella

Paella kommer från Spanien och är oerhört omtyckt. Paella är bra bjudmat när man är många. Den är lätt att laga till och vill man göra det enkelt för sig så använder man en färdiggrillad kyckling.

Du behöver

  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 3 dl ris långkorningt
  • 6 dl hönsbuljong
  • 1 pkt saffran
  • 1 st kyckling
  • salt och peppar
  • 3 dl ärter djupfrysta
  • 300 g räkor med skal
  • 1 st musslor burk i vatten ca 225 g
  • 1 st röd paprika

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Skölj kycklingen och dela den i mindre bitar. Bryn bitarna i lite matfett, tills de är gyllene runtom. Krydda med salt och peppar. Tillsätt en bottenskyla med vatten och sänk värmen. Låt kycklingbitarna eftersteka ca 25-30 minuter eller tills de är genomstekta.

2
Skala och finhacka löksorterna. Fräs dem och riset i en kastrull i lite olivolja tills allt är blankt. Tillsätt buljong och saffran. Rör om och låt riset koka under lock på svag värme ca 20-25 minuter.

3
Skala räkorna. Kärna ur och strimlan paprikan. Koka ärter och paprika i lite lättsaltat vatten några minuter. Värm musslorna i sitt spad. Låt dem rinna av.

4
Blanda samman riset med ärter, paprika, räkor och musslor. Lägg upp det på ett uppläggningsfat och lägg kycklingbitarna ovanpå.

Scroll to Top